Πριν από 26 χρόνια, το 1995 μια παρέα ανθρώπων, με πρωτεργάτη τον Κ.Φ. Αγωγής με ειδικότητα Τένις Δημήτρη Τσακίρη, αποφάσισε να ιδρύσει τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λέσβου, θέλοντας να φέρει μια νέα αθλητική δραστηριότητα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Οι Αντώνης Πρίμος, Παναγιώτης Ζαφειρίου, Ιωάννης Ιατρέλλης, Θεόδωρος Λογοθέτης, Πολυξένη Λόλα, οραματίστηκαν έναν Όμιλο Αντισφαίρισης που θα γινόταν θεσμός, ένας σημαντικός αθλητικός και πολιτιστικός πυρήνας αυτής της πόλης.

Η δραστηριότητα του Ομίλου ξεκινά στις 08 Φεβρουαρίου 1995 στο ένα και μοναδικό γήπεδο τένις  του Ε.Ο.Τ. (Πλαζ - Τσαμάκια). Πολλά μικρά παιδιά, φοιτητές αλλά και ενήλικες  έσπευσαν  να εγγραφούν στην Ακαδημία τένις του Ομίλου και να ξεκινήσουν να μαθαίνουν Τένις, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη  Τσακίρη, που μόλις τότε είχε τελειώσει τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στην αντισφαίριση και την στρατιωτική του θητεία.

Οι πολλές παρουσιάσεις σε Δημοτικά - Γυμνάσια  σχολεία της πόλης , έδωσαν την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να γνωρίσουν το τένις κ να μάθουν τους κανονισμούς του.

Το 1996 η ανάγκη εύρεσης  περισσοτέρων  γηπέδων  τένις,  λόγω των πολλών  αθλητών, ήταν μεγάλη και τότε ο κ Μάκης  Βενέτας  πρωτοστατεί και  παραχωρεί στον Όμιλο την χρήση του γηπέδου Τένις της Λέσχης  του ΟΤΕ στην Νεάπολη Μυτιλήνης, Ο κ. Περικλής Γαβριήλ, το γήπεδο τένις στο Ξενοδοχείο Silver Bay.

Ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Κατράνης μας παραχωρεί  την κλειστή αίθουσα του ΕΠΑΛ, του 6ου κ 15ου Δημοτικών Σχολείων.

Τον Ιούνιο του 1996  ο  Όμιλος αναλαμβάνει την διοργάνωση Περιφερειακού πρωταθλήματος  Β Ελλάδος, στα τρία προαναφερθέντα γήπεδα, με 17 συμμετοχές παιδιών από την Β Ελλάδα.

Το 1997 με πρωτοβουλία του Δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου, κατασκευάζονται τρία γήπεδα πολλαπλών χρήσεων και όχι αποκλειστικά ως γηπέδων τένις (διότι δεν μπορούσε να γίνει ακόμη αποδεκτό, ως νεοφερμένο άθλημα, ευτυχώς από μια μικρή μερίδα αθλητικών παραγόντων της πόλης μας), δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το εφαλτήριο, για να δημιουργηθεί μια πλειάδα αθλητών και ο Όμιλος να οργανωθεί περισσότερο  διοικητικά κ αγωνιστικά.

Πολύ γρήγορα φάνηκε το όραμά μας, η έμπνευση και η πίστη ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου θα γινόταν ένας θεσμός αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου, ήταν κάτι παραπάνω από εφικτό.

Περισσότερα από 100 παιδιά ενσωματώνονται στον Όμιλο και πολλά να πρωταγωνιστούν σε Πανελλήνιο, Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Το 2005 με πρωτοβουλία του τότε Νομάρχη Λέσβου κ. Παύλου Βογιατζή, κατασκευάζονται εντός των κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ στην Νεάπολη  Μυτιλήνης 4 γήπεδα  τένις  Ολυμπιακών προδιαγραφών με άριστο φωτισμό και δίνεται η χρήση των γηπέδων στον Όμιλο μας.

Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας λαμπρής  πορείας του Ομίλου και αποτέλεσε πράξη αναγνώρισης της πολιτείας, των έως τότε πεπραγμένων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου.

Από το 2005 έως και σήμερα ο Ο.Α. Λέσβου απέκτησε έδρα.

Το γεγονός αυτό του έδωσε το δικαίωμα να διοργανώνει μεγάλα Πανελλήνια και Διεθνή τουρνουά με ότι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Τον Ιανουάριο του 2006, με πρωτοβουλία του κ. Μιχάλη Βαφόπουλου, του κ. Σπύρου Ζαννιά, (πρόεδρος Ε.Φ.Ο.Α.), κ. Παύλου Βογιατζή, κ. Δημητρίου Τσακίρη, αναθέτεται η διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Τένις "International  Women’s Mytilene 10000$".

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα γίνονται τα εγκαίνια των γηπέδων κ παράλληλα η τελετή έναρξης των αγώνων.

Περισσότερες από 50 αθλήτριες από όλο τον κόσμο, μαζί και η Εθνική μας ομάδα. 1000 Μυτιληνιοί πολίτες κατακλύζουν τα γήπεδα.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται ο τελικός με  τη συμμετοχή για πρώτη φορά  Ελληνίδας  αθλήτριας, ήταν η Άννα Γερασίμου. Η Άννα σηκώνει το κύπελλο, μέσα στην χώρα της, μέσα στην Μυτιλήνη κάτω από τις επευφημίες, 500 και πλέον φιλάθλων.

Από το 2006 έως κ σήμερα ο Όμιλος μας διοργάνωσε συνολικά άλλα 11 Διεθνή Τουρνουά, με την στήριξη της  Ε.Φ.Ο.Α της Γ.Γ.Α & Ν.Π, της  Περιφέρειας Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, και του Ο.Τ.Ε. καθώς και άλλων τοπικών χορηγών, προσφέροντας μεγάλη τουριστική προβολή και οικονομική ανάπτυξη στην πόλης μας.

Σε αυτά τα 11 Διεθνή Τουρνουά, ο όμιλος μας, έδωσε την ευκαιρία σε πολλές  Ελληνίδες αθλήτριες της Εθνικής μας  ομάδας να παίξουν στην χώρα τους, όπως η Μαρία Σάκαρη, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η Ειρήνη Γεωργάτου, η Δέσποινα Βογάσαρη, Μιχαέλα  Λάκη, που σήκωσαν το κύπελλο μέσα στην Μυτιλήνη. (Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως το τυχερό νησί του τένις). Επίσης πέρασαν από τα γήπεδα του Ομίλου μας μεγάλες  ξένες αθλήτριες, που στάθηκαν ως υγιή πρότυπα για την νεολαία μας.

Όλες αυτές οι επιτυχίες ήταν φυσικό να αποτέλεσαν πόλο έλξης για παιδιά μικρότερης ηλικίας που έσπευσαν να γίνουν μέλη της αθλητικής ομάδας του Ομίλου με σκοπό να μπορέσουν να φτάσουν κάποτε ή και να ξεπεράσουν όλους τους παραπάνω αθλητές που είχαν σαν πρότυπα και ινδάλματα. Αγάπησαν γρήγορα το άθλημα και σήμερα πρωταγωνιστούν κι αυτά, στις κατηγορίες των παίδων και των εφήβων, σε όλα τα τουρνουά που λαμβάνουν χώρα στην ελληνική επικράτεια.

 • Τσακίρη  Ειρήνη (2η θέση σε Πανελλήνιο Ε1)

 • Ευσταθίου Ραφαέλα (3η θέση σε Πανελλαδικό, συμμετοχή στην Εθνική Κορασίδων ),

 • Βογιατζής Αντώνης (5η θέση σε Πανελλαδικό)

 • Διακορώνας  Στρατής(χρυσό σε Ενωσιακό)

 • Κουκέλλη  Χριστίνα (χρυσό σε Ενωσιακό)

 • Τσεμετζή Μαριάνθη (χρυσό σε Ενωσιακό)

 • Σαραντινός Στρατής (χρυσό σε Ενωσιακό)

 • Λουλαδέλης  Χρυσόστομος (Χρυσό Κύπελλο Ν. Αιγαίου U10)

 • Τσακίρη  Αθανασία (Πανελλήνιες διακρίσεις κατηγορίας U10)

 • Βαγιωνά  Εμμανουέλα (Πανελλήνιες διακρίσεις κατηγοριας U10)

 • Κουμπάς Ευάγγελος (χρυσό στο κύπελλο Νοτίου Αιγαίου U12 green ball)

 • Βαγιωνάς Δημήτρης (Αργυρό στο κύπελλο Νοτίου Αιγαίου U12 green ball)

 • Σγουρέλλη  Λυδία (Χάλκινο στο κύπελλο Νοτίου Αιγαίου U12 green ball)

 • Καινού Παρασκευή (Αργυρό  στο κύπελλο Νοτίου Αιγαίου U12 green ball)

Σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα βέβαια, συνετέλεσε η μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται από το προπονητικό team του Ομίλου, το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους στο χώρο πρώην αθλητές.